Prepelite

Carne de prepelita pentru consum

Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate produse de gastronomie! La majoritatea restaurantelor de top din lume gasesti carnea de prepelita in meniu, acolo unde marii bucatari fac arta cu aceste delicatese.

Carnea de prepelita domestica are aceleasi caracteristici organoleptice cu cea provenita de la prepelita salbatica. Pasarea provenita din crescatorie ofera in plus avantajul de a fi mai mare si mai frageda.

Carnea de prepelita, oul de prepelita sunt cunoscute si pentru caracteristicile medicale pe care acestea le indeplinesc, fiind recomandate in regimurile pentru tratarea diferitelor afectiuni ale inimii, ale stomacului, ale sistemului circulator sau ale aparatului respirator. Continutul scazut de grasimi si colesterol caracteristic face din acestea o alternativa dietetica si curativa pentru cei suferinzi de obezitate, colesterol marit, diabet, ulcer, tulburari digestive, ateroscleroza, astm bronsic, hipertensiune, boli de ficat, impotenta, TBC etc.

Continutul nutritiv la carnea de prepelita (100 g) :
- Calorii :134 (561 kJ);
- Carbohidrati: 0 g;
- Proteine si aminoacizi: 21,8 g;
- Grasimi: 4,5 g;
- Vitamine: A (57 UI), C (7,2mg), Thiamin (0,3mg), Riboflavin (0,3mg), Niacin(8,2mg), B6 (0,5mg);
- Minerale: Ca (13mg), Fe (4.5mg), Mg (25mg), P (307mg), K (237mg), Na (51mg).