Supa de prepelita

Ingrediente

  • Prepelite 7-8 bucati
  • Cartofi 4-5 bucati mari
  • Morcovi 3 bucati mari
  • Ceapa 2 bucati mari
  • Telina 1 bucata
  • Pastarnac 1 bucata
  • Leustean verde 1 legatura
  • Malai
  • Sare
  • Usturoi

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala  si se pun la fiert intregi. Cand sunt aproape fierte, se adauga prepelitele, in prealabil spalate,curate si se fierb impreuna cu legumele. Cand totul este fiert bine, se adauga sarea si leusteanul, se acopera cun un capac si se lasa cateva minute pana se imbina gusturile. Ceapa, telina si pastarnacul se scot din oala si se arunca.

Pregatiti o mamaliguta din malai si un mujdei de usturoi pe cat posibil mai gros. Gata supa de prepelite moldoveneasca.

Mod de servire

Supa se poate servi cu legume dar separat de carne. Carnea de prepelita se unge cu mujdei si se serveste cu mamaliguta.

Gustul prepelitelor date prin mujdei cat si al supei este incredibil. Mamaliguta completeaza o masa extren de copioasa si este deosebita, servita cu prepelita tavalita prin mujdei. Este o supa sanatoasa si foarte gustoasa.